Flertal övningar i olika miljöer

Forskning har visat att patienter presterar bättre samt att återhämtning blir lättare om träning utförs i en miljö som är trivsam och stimulerande. I RecoVR har patienten en mängd olika övningar samt miljöer att välja mellan. Detta för att öka motivation och stimulans samt göra träningen intressant och varierande under en längre tid eftersom rehabilitering oftast är långvarigt.
Menyerna är lättnavigerade och väl av miljö samt övning sker med ett enkelt knapptryck. Varje miljö kommer med ett passande soundtrack som gör den upplevelsen trivsam.

Efter avslutad övning ges feedback som visar på förbättring eller om andra övningar är mer passande för att uppnå förbättrad rörlighet efter nackskada och förbättra livskvalitet. RecoVR är lätt att använda och användargränssnittet är utformat så att patienten kan använda RecoVR utan stöd från fysioterapeut. Resultat skickas till vårdpersonal som på distans kan följa träningen och ge patienten feedback.

Förutom övningar skräddarsydda för rehabilitering av nackskador, finns avslappningsövningar i form av mindfullness där man kan koppla av i de olika miljöerna i RecoVR.