Boden-appen växer i takt med kommunen

Bodens kommun expanderar och vässar sin invånar-app för att bli attraktivare för såväl bodensare som nyinflyttade och turister. I den uppgraderade versionen får användaren en skräddarsydd upplevelse som innehåller allt ifrån viktig information för den som ska flytta hit till var närmaste grillplats finns.

Med ett växande näringsliv och en stor inflyttning finns en stor framtidstro i Bodens kommun. Både blockchain och turism lockar människor från hela världen och kommunen rustar för den väntade expansionen. Ett steg på vägen är att erbjuda bodensare, nyinflyttade och turister på den nya generationens kommun-app, med såväl uppgraderad design som modern funktion och nytt innehåll.

– Den är en del i kommunens attraktionspaket. Boden-appen kommer att innehålla våra ”flytta-hit sidor” och det ska vara lätt att exempelvis både skriva sig i Boden och att söka bostadsbidrag via appen, säger Fredrik Åström, kommunikatör.

Kommunen var tidigt ute med att, i samarbete med Evado, erbjuda Boden-appen redan 2015.

– Från början hade den ett stort fokus på busstider. Upprinnelsen var ett förslag från ungdomsfullmäktige, som efterlyste just digitala tidtabeller i stället för pappersversionen som hushållen fick i brevlådan, säger Fredrik Åström och berättar att man jobbat i ett halvår med den uppgradering som inom kort, i flera steg, rullas ut för användning.

– Den nya appen kommer att ha en karusellnavigering och tydliga ikoner. Den blir mer designfokuserad. Bland mycket nytt innehåll tror jag att gps-funktionen, där du kan få information om var närmaste grillplats eller turistattraktion finns, kommer att bli populär. Push-notiser om soptömning är också en efterfrågad funktion, säger Fredrik Åström.

Användaren väljer själv vilken information den vill ha i sin app, och därför blir innehållet anpassat efter den service du har användning för beroende på om du exempelvis är bodensare eller turist.

– Bodens kommun är föregångare när det gäller kommun-appar. Det är roligt att de satsar så stort, brett och högt. Med de nya tilläggsfunktionerna bjuder de användarna på en bättre service och information. Det blir enkelt att vara delaktig och att ta del av viktig information, säger Anders Kantola, projektledare Evado