Hedemora lanserar kommun-app

apr 21st, 2017   Evado Mobile Core


Busstider, lediga jobb, bostäder, vilken mat som serveras i skolan – nu blir det lättare för Hedemoraborna att snabbt få information om samhällsservicen i kommunen. Med den nya appen har medborgarna all information lättillgänglig i sin mobil.

I dagarna har den nya appen, Evado Mobile Core, lanserats i Hedemora.

– Vi såg ett behov av att samla olika vägar till viktig samhällsservice och förenkla för våra medborgare. Idag krävs ofta att var och en har koll på olika vägar till information som appar eller sidor på nätet, detta är ett sätt att bidra till en väg till informationen, säger Anna Domeij kommunikationschef på Hedemora kommun. 

Hedemora

Genom appen kan medborgare, företagare, föreningar och besökare ta del av aktuell information från kommunen men också från andra aktörer som presenterar lediga jobb, bostäder, skolmat mm.

– Appen ser vi också som ett verktyg vid en kris eller allvarlig händelse där vi kommer kunna ge direkt information till medborgarna, säger Anna Domeij som förutspår att Hedemoraappen ska vara till hjälp för en bred målgrupp,  även de som inte är så vana vid att använda en smart telefon.

Att Hedemora, som flera andra av landets kommuner, sett möjligheterna med Evado Mobile Core ser Jan Vikberg, Evdo, som ett kvitto på appens mångsidighet.

– Digitaliseringen underlättas med hjälp av EMC. Appen är redan i användning i ett flertal kommuner runtom i landet och fler står på tur.