Ny ordförande i Evado

Jan 11th, 2017   Okategoriserade


Med stärkt styrelse ska Evado ut på världsmarknaden.

Evado AB stärker styrelsen med Anders Furbeck som är arbetande
styrelseordförande i bolaget.

Anders Furbeck har tidigare varit verksam i LKAB i 30 år, där han under de senaste 16 åren har haft olika ansvarsbefattningar i bolagets koncernledning. Furbeck har bland annat arbetat med samhällsomvandling, produktion, IT, kvalitet och miljö-hållbar utveckling.

–I vår bransch går utvecklingen fort, men vi behöver även jobba strategiskt och bygga upp en struktur för tillväxt. Anders Furbeck har en gedigen erfarenhet av att jobba med utveckling av bolag i tillväxt på ledningsnivå, han är en kompetent företagsledare och styrelseordförande. Det känns roligt att ha med honom på den här resan, säger Rickard Hellgren, vd, och påpekar att målet – förutom att bredda den nationella marknaden – också är att ge sig ut på den internationella arenan. Även från denna har Anders Furbeck erfarenhet.
Inför den stora tillväxt som väntar ska Evado ta in mer kapital och öka leveransförmågan med fler utvecklare. Försäljningsavdelningen ska utveckla återförsäljare som försäljningskanal.

–Evado är ett oerhört spännande bolag, produkten är unik på marknaden, säger Anders Furbeck och menar att det bara är fantasin som sätter gränser för den mobila plattformen och VR-teknikens möjligheter.
–Utvecklingen är explosionsartad och det finns så många behov att tillgodose i näringslivet och den offentliga sektorn, det finns ingen bransch som vi inte skulle kunna supporta med vår teknik. Det är fantastiskt att det är just Evado, det lilla Luleåföretaget, som ligger bakom tekniken som revolutionerar det mobila området, exempelvis med VR-teknik i sjukvården.

Först ut är produkten RecoVR, som lanseras strax efter årsskiftet, säger Anders Furbeck.
Utöver Anders Furbeck stärks styrelsen med Björn Lagerkvist, som också har lång erfarenhet som företagsledare och av internationella affärer, samt Stefan Lundholm på PartnerInvest. Sedan tidigare sitter Patrick Burman, som äger BurmanInvest, och Fredrik Tano, delägare och utvecklingsansvarig, i Evados styrelse.