Evado i samarbete med ATEA

jun 3rd, 2016   Affärsutveckling, Evado Mobile Core


– tillsammans lyfter de den mobila nyttan

Luleåföretaget Evado har vid årsskiftet inlett ett samarbete med ett av landets största IT-företag, Atea. Tillsammans ska de båda företagen hjälpa svenska företag, myndigheter, kommuner och organisationer över hela landet att få ut det bästa av den mobila tekniken och effektivisera verksamheten.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Vår paraplyapp samlar alla digitala tjänster som Atea erbjuder och utvecklar till våra kunder, säger Rickard Hellgren, Evado, och berättar att företagens första gemensamma projekt har varit att hjälpa Eskilstuna kommun med att samla medborgartjänster och direktmeddelanden i en och samma plattform, Evado Mobile Core.

Redan i oktober lanseras den nya medborgarappen i Eskilstuna.

Simon Norman är ansvarig för de mobila lösningarna/apparna inom Atea i Sverige.

– Nästan alla verksamheter blir effektivare genom att införa mobila lösningar eller appar. Vi är specialiserade på att integrera nya mobila lösningar med affärs- och verksamhetssystemen, säger han.

simon_rickard3

Stark säljkanal och bra konsulttillskott

Bland de färdigpaketerade lösningar som Atea säljer i dag märks bland andra Ateas digitala personalliggare för byggherrar, Atea Rumsbokning och Viva Omsorg.

– Det är exempel på appar som effektiviserar verksamheten och visar nyttan av en bra mobil lösning. Atea Register är ett digitalt register för byggherrar som hjälper till att följa det lagkrav som började gälla vid årsskiftet. Med Viva omsorg förkortas ledtiderna och leveranssäkerheten inom hemtjänster vilket skapar en effektivisering av omsorgsarbetet med 8 till 10 procent, säger Simon Norman.

För Evados del innebär samarbetet att företaget fått en ny, stark säljkanal, men också att man nu har en affärspartner som kan bidra med de konsulttjänster som det växande företaget är i behov av.

– Vi behöver starka partners när våra projekt växer och hos Atea finns allt ifrån testledare till systemutvecklare och projektledare, säger Rickard Hellgren som ser samarbetet som en vinn-vinnlösning.

Fotnot: Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 24,6 miljarder norska kronor 2014 och är noterad på Oslo Börs.

Evado finns i Luleå och har senaste tre åren nått framgångar med leveranser till energibolag, kommuner, större företag med produkten Mobile Core som är ett ramverk för att samla digitala kanaler på ett ställe, ett managementverktyg för att styra och utveckla mobila tjänster.

Artikel Norrbottens affärer 160602
Artikel i Affärer i Norr 160602

– See more at: http://www.evado.se/blogg/#sthash.XTac1uZ5.dpuf