Mobilt Luleåföretag säkrar mångmiljonorder

jul 2nd, 2015   Evado Mobile Core, Mobil app utveckling, Press releaser


Från anonym konsultfirma till ledande mobilutvecklare. Luleåbaserade företaget Evado växer så det knakar.

– Vi har fått fantastiskt bra reaktioner från kunderna. Mycket för att de nu själva kan bygga funktionerna. De uppskattar att de kan styra allt själva, säger Rickard Hellgren, vd för Evado.

2013 lanserades plattformen Evado Mobile Core. Genom den kan man skräddarsy mobilappar efter specifika ändamål. Kommuner och energibolag över hela Sverige har köpt produkten av det Luleåbaserade företaget. Det gör det lättare för kommuner att nå ut med information och elbolagens kunder kan se energiförbrukning och fakturor.

– Genom produkten får vi ihop alla digitala kanaler. Du slipper gå ut på webben för att kolla öppettider på återvinningsanläggningen. Istället hittar du allt på ett och samma ställe, säger Rickard Hellgren.

Tillsammans med IT-företaget CGI har de nu fått en order värd flera miljoner. Rickard Hellgren berättar att affären gör dem till en ledande aktör i norra Sverige på mobila företagslösningar. Han säger att fler stora ordrar är på gång och han tror att efterfrågan kommer fortsätta öka.

– Det har blivit något av en ketchupeffekt för oss. Det känns oerhört bra att vi har fått bekräftelse på att det vi gör är bra.

Han berättar att företaget troligtvis kommer att expandera i framtiden och öppna kontor i södra Sverige för att komma närmare kunderna. Men huvudverksamheten kommer att finnas kvar i Luleå.