Nya uppdrag i sommartid 

jun 24th, 2015   Evado Mobile Core


Mose446_web

Moskogen turbinhallen. Foto: Kalmar Energi

Allt fler elbolag väljer att bli smartare med hjälp av Evado Mobile Core. Delar av affärssystem flyttas till mobila enheter som enkelt nås via appar i smartphones, allt för att förenkla och effektivisera arbetsgången. De stora fördelarna med intern mobil-IT är något som allt fler organisationer upptäcker och utvecklingsarbetet drivs inte nödvändigtvis från chefshåll.

Juni har varit en händelserik månad för Evado, kunder som Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp och Kalmar Energi har bestämt sig för att använda företagets mobila app-plattform internt i organisationerna.

Hos Kalmar Energi kommer de anställda bland annat att kunna hantera arbetsordrar i mobilen. Energibolaget ska också lansera en app där elbolagets kunder får möjlighet att bland annat teckna avtal, följa sin förbrukning och nås av riktade meddelanden direkt i mobilen. Det är funktioner som Gävle Energi redan har lanserat tillsammans med Evado och flera redan kontrakterade energibolag står på tur. Ytterligare två som beställt Evado Mobile Core för att enklare nå sina kunder är Rödeby Elverk och Ronneby Miljö & Teknik.

Ännu ett energibolag i de sydliga delarna av landet förväntas inom kort att ta beslut om Evado Mobile Core.