Akutinformation och energiförbrukning – direkt i elkundens mobil

maj 29th, 2015   Evado Mobile Core


Screen Shot 2015-05-07 at 14.38.03Kraftringen, som är ett av Sveriges största energibolag, vill förbättra och digitalisera sina tjänster mot sina kunder såväl i datorn som i mobila enheter. I samarbete med CGI som leverantör av affärssystemet och Evado som hanterar mobila lösningar, lanserar de en app till sina kunder som bygger på en mobil plattform, Mobile Core. Lanseringen för mina sidor i mobilen är planerad efter sommaren.

Energibolagets kunder kommer att få tillgång till mina sidor, där användaren bland annat kan följa sin egen energiförbrukning, se sina fakturor, ändra profilinformation, se kampanjer. Kunderna får dessutom snabb akutinformation, exempelvis vid avbrott – direkt i sin mobil. Tack vare Evados samarbete med CGI erbjuds 47 el- vatten- och miljöbolag att ta del av en hybrid app-plattformen som samlar interna och externa tjänster i en smart och enkel lösning oberoende av webb eller appar. Mer information kommer när Kraftringen går live med mobila tjänsterna.