Bodensarna får all information i en enda app

dec 18th, 2014   Affärsutveckling, Evado Mobile Core


Norgedagen---folk-på-Gågatan_600

Snart kan även bodensarna sjukanmäla skolbarn, felanmäla trasiga gatlyktor och skicka in medborgarförslag via en enda app. Det blir verkligt tack vare Evados Mobile Core.
– Istället för att behöva ladda ner 7-8 appar samlar vi alla tjänster på ett ställe, säger kommunens IT-chef Per Olsson.

När Evado för något år sedan presenterade lösningen med sin app-plattform för Bodens kommun blev it-avdelningen intresserade. Nu är Boden ännu en i raden av kommuner som satsar på att samla sina tjänster på ett effektivt sätt.

Per-Olsson-itchef-boden-blog-standing– Mobilplattformen passade väl in i vårt tänk. Fler och fler av våra verksamheter kommer med olika appar och det är inte så troligt att våra kunder vill ladda hem 7-8 olika sådana. Att istället samla alla e-tjänster i en enda portal ger en användarvänlig lösning, säger Per Olsson, IT-chef vid Bodens kommun.

App-portalen kommer att byggas ut succesivt under det första kvartalet 2015 och Bodens kommun räknar med att, senare till våren, kunna erbjuda 50-60 e-tjänster i Boden-appen.
– Men färdig blir en sådan här tjänst aldrig, den utvecklas kontinuerligt. Möjligheterna är många, säger Per Olsson.

Alla förvaltningar i kommunen har e-tjänster som kommer att ingå i Boden-appen, men flest tjänster står skolan för.

– Skolan har redan i dag det högsta användandet av e-tjänster. Föräldrarna är väldigt duktiga på att nyttja sig av den digitala skolexpeditionen. Nu blir det ännu enklare att sköta allt ifrån val av förskola till sjukanmälan via mobilen, säger Per Olsson.

Även kommunen har stor nytta av den nya tjänsten då all information från medborgarna går rakt in i datasystemet. Detta sparar både tid och minskar pappershanteringen avsevärt. Den som använder tjänsten kan dessutom göra det dygnet runt.

I slutet av januari räknar Per Olsson med att Boden-appen är igång. Till en början kommer användaren att kunna ta del av information från boden.se.

Senare i vår kan bodensarna sköta de flesta ärendena via Boden-appen.