Appar vs Mobil webb, eller både och?

sep 20th, 2013   Mobil app utveckling


Behöver vi en mobil app? Räcker det inte med att mobilanpassa vår hemsida??responsive vs app

Svaret är ofta att en mobilanpassad webb räcker långt, men det är också en ”lägstanivå” och hygienfaktor för företag som vill erbjuda sina kunder någon form av mobil interaktion.

En mobilanpassad webb gör den tillgänglig för mobila enheter. Mobila användare får tillgång till publicerad information och kan interagera med sin sajt i stort sett på samma sätt som en stationär användare. Men om du verkligen vill skapa mervärde för kunden. När du vill ta nästa steg i kundhanteringen, så kan en mobil app vara det du behöver.

Förutom att en app är mycket snabbare än en mobil webb, är en av de stora fördelarna med mobila appar är att dom nyttjar enhetens funktioner såsom GPS och kameran. En annan är att man med ett knapptryck snabbt är inne i appen och kan börja navigera istället för att öppna en webbläsare och behöva skriva in en adress.resp vs web

För många företag är appar en naturlig utveckling. Ett exempel på det är kommuner som vill leverera tjänster till sina medborgare via mobila enheter. Det kommer inte att bli riktigt bra med mobil eller responsiv webb av flera orsaker. webbsajter måste anpassas till den sämsta webbläsaren för att kunna fungera i alla enheter, vilket i sin tur medför att det bästa webbläsarnas funktioner inte används fullt ut.

Banker är ett annat exempel, när var du senast inne på ett bankkontor. Allt färre kunder vill sköta sina bankärenden på ett fysiskt bankkontor eftersom vi kan göra det hemifrån eller på jobbet via webben. Redan nu använder många bankernas appar för att sköta sina engagemang i banken via mobila enheter. Enkelt och smidigt vart du vill och när du vill, och med samma säkerhet.

Evado ser idag en större förfrågan på interna appar för att öka produktiviteten, företag och organisationer vill erbjuda möjligheter till mobilt arbete för sina anställda. Evado har idag levererat en app för mobil arbetsorderhantering, säljstöd till en europabaserad säljkår och intranätlösningar med vissa interna administrativa tjänster som några exempel. Andra exempel kan vara säkerhetslösningar som för inpassering eller logistiklösningar för åkerier. Det innebär många gånger att man kan ersätta kostsam specialutrustning med en enhet som alla bär med sig redan och inte vill vara utan.

Att utveckla en app kan således fylla många olika syften internt, externt eller både och. Med Evados App-plattform kan vi göra både interna och externa mobila tjänster i en och samma plattform, dessutom kan vi nyttja de delar som fungerar bra i den mobilanpassade webben. Detta medför lägre kostnad och större valfrihet för företaget, dess anställda och kunder.

Karlstadskommun

 

Är du nyfiken på hur en app skulle kunna förenkla saker för Ert företag är du välkommen att  kontakta oss för en demo eller en förutsättningslös diskussion om mobilitet och appar.

 

 

Kontakta Jan Vikberg tel: 0706-595959 mail: jan.vikberg@evado.se